Παρασκευή, Οκτωβρίου 13

Τίς πταίει διά τάς πλημμύρας;

Παράλληλη δημοσίευση με το νέο μας blog http://vladimiros.wordpress.com "στη χάση και στη φέξη"
Τις τελευταίες μέρες με τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» που προκάλεσαν τις γνωστές ζημιές έγινε μεγάλος καβγάς για το «ποιος ευθύνεται» τέλος πάντων γι’ αυτήν την «τριτοκοσμική κατάσταση» κλπ κλπ.
Πολλοί έγραψαν και είπαν το μακρύ και το κοντό τους σε εφημερίδες-ραδιόφωνα-τηλεοράσεις για να αποσείσουν ή να μεταθέσουν ευθύνες, να κατηγορήσουν (όλους τους) άλλους κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση στους πολίτες που διψούν για ενημέρωση. Το blog μας, στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς (ολέ!) αποκαλύπτει επιτέλους τον πραγματικό υπεύθυνο και αποκαθιστά τους συκοφαντηθέντες, ώστε να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα, σφαιρικά και τεκμηριωμένα οι προνομιούχοι ιστοαναγνώστες του (εσείς βρε…)
Δε φταίει ο (νομοταγής) πολίτης που για να χτίσει ένα αυθαιρετούλι μπάζωσε το ρεματάκι (όπου ρίχνει και τα λύματα) και έκανε μια αμμοληψιούλα. Εξάλλου και ρεύμα του έδωσαν. Και είχε και τη διαβεβαίωση του (πονηρού) πολιτευτή ότι το αργότερο μέχρι τις επόμενες εκλογές θα γινόταν νόμιμο.
Δε φταίει ο κοινοτάρχης και ο δήμαρχος. Ο καημένος δεν έχει οικονομικούς πόρους, υποδομή, μηχανήματα. Ούτε ανθρώπινους πόρους (ο ανιψιός του μπατζανάκη του κουνιάδου του που διόρισε, είχε τελειώσει γυμνάσιο το παιδί, και έπρεπε να αποσπαστεί στο γραφείο «για υπηρεσιακές ανάγκες»). Είχε ειδοποιήσει εγκαίρως τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας και φώναζε όλο αυτό το διάστημα βγάζοντας πύρινους λόγους από την κεντρική πλατεία [Αχ! τι όμορφη που έγινε με την «ανάπλαση»!, και τι ωραίο πλακόστρωτο!, και τι όμορφα φωτιστικά!, και τι όμορφα κάγκελα (παντού)!, και συντριβανάκι! Μπράβο Πρόεδρε, μπράβο]
Δε φταίει ο νομάρχης. Αυτός μοχθεί και τρέχει κάθε μέρα ζητιανεύοντας από τα Υπουργεία κονδύλια για τα έργα και για διορισμούς. Αλλά τα τσιγκούνικα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών και η κακούργα η Περιφέρεια τον αδικούν. Εξάλλου τόσα αντιπλημμυρικά έργα έχει κάνει ο σωτήρας μας, απλά δεν του φτάσανε για τα συγκεκριμένα που χρειαζόταν αυτές τις μέρες. Γιατί τον χτυπάει άδικα και λυσσαλέα το κράτος των Αθηνών; Γιατί; Επίσης, ας μη ξεχνάμε, πόσο καταρτισμένος και ενημερωμένος είναι για τις αρμοδιότητες που ΔΕΝ έχει. Δε φταίει ο Περιφερειάρχης. Τι να σου κάνει κι αυτός ο έρμος. Είναι κι αυτός πολύ καταρτισμένος για τις αρμοδιότητες που ΔΕΝ έχει (κάτι σαν την υπερνομαρχία ένα πράγμα). Αυτός φρόντισε έγκαιρα να δοθούν οι πιστώσεις σε νομαρχίες και δήμους και αμαρτίαν ουκ έχει. Φυσικά και δε φταίει το ΥΠΕΧΩΔΕ για τις ρεματιές στα κωλοχώρια. Γι αυτά είναι οι δήμοι και οι νομαρχίες. Όσο για τη γέφυρα στην εθνική οδό που την «παράσυρε το ρέμα» (μάνα μου, δεν είναι ψέμα) ευθύνεται «η κακούργα η ομορφιά της» (της γέφυρας) που έκανε την αντιπολίτευση να τη …ματιάξει. Δε φταίει η κυβέρνηση. Μη ξεχνάτε ότι παρέλαβε «καμένη γη» από το προηγούμενο καθεστώς-σύστημα-ότι τέλος πάντων το οποίο επί 20 χρόνια κλπ κλπ. Και φροντίζει βεβαίως-βεβαίως για τη θεσμική και οικονομική ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δε φταίει ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση. Από πού κι ως πού να φταίει; Τόσα έργα έκανε που δε συντήρησαν οι ανίκανοι διάδοχοι. Οι κυβερνήσεις της δεν είχαν ψηφίσει εκείνους τους ωραίους δασοκτόνους νόμους; Αφήστε δε που είχαν ολοκληρώσει εγκαίρως και το Κτηματολόγιο… Δε φταίει ούτε ο Θεός (που μας μισεί όπως θα έλεγε κι ο Βάρναλης). Γιατί να μας τιμωρήσει εμάς; Και ελληνορθόδοξον έθνος είμεθα, με τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας, τον Χριστοδουλλάχ μας, τον Ανθιμουλλάχ μας, τον ευσεβή υπουργό Δημοσίας (Πα-)Τάξεως… Και θα έβλαπτε ποτέ ο καλός Θεούλης τον καλό χριστιανό (και ταπεινό ψάλτη εκτός των άλλων) mixeso νομάρχη της καρδιάς μας; Τσ, τσ, τσ βλασφημίες. Η απάντηση στο ερώτημα «τις πταίει» όπως καταλάβατε είναι απλούστατη: Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ φταίει, και κανένας άλλος. Στοιχειώδες φίλοι μου, στοιχειώδες! Isnt’it?

2 Comments:

At 10/13/2006 12:24:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κάποια μλκία έκανα και δεν αλλάζουν οι σειρές με το enter. Είναι πολύ κουραστικό. sorry αδέρφια. Ευπρόσδεκτη η βοήθεια σας ;)

 
At 5/16/2014 06:43:00 π.μ., Anonymous Κατερίνα Κασκαντίρη said...

Με λένε Κατερίνα Κασκαντίρη και μου αρέσει να γαμιέμαι ασύστολα από όλες τις τρύπες μου. Επειδή όμως είμαι ψιλομπάζο, αναγκάζομαι να πληρώνω για να μου κάτσουν (συνήθως Αλβανοί ή Πακιστανοί). Η μπουρδελο-οικογένειά μου που κατέχει τους Μύλους Μάρρα στην Κόρινθο με έστειλε στην Αθήνα να σπουδάσω Νομική αλλά εγώ το μυαλό μου το έχω στα κωλόμπαρα και στο πώς θα γεμίσω το μουνί μου με κρέας!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home